DM i Vikinge Hurtigskydning på Ribe Vikingecenter 

Inspirationen til et DM i hurtigskydning er egentlig hentet fra 100 årskrigen - Middelalderens store krig. Skriftlige kilder beretter, at de engelske bueskytter på 200-250 m's afstand kunne skyde 10-14 pile i minuttet ned over en angribende fransk hær.

Også i vikingetiden har det været af vital betydning at kunne uskadeliggøre så mange fjender som muligt på korteste mulige tid i tilfælde af angreb. Dog har bueskydningen ikke været anvendt så systematisk som under 100 årskrigen.

Vi har i ULL - Ribe Vikinge Langbue Laug et mål om at gøre hurtigskydning til en ny disciplin, og derfor inviterede vi til det første danske mesterskab i hurtigskydning den 10. august 2008.

Deltagerkrav

Beklædning: Bueskytten skal bære vikingedragt for at kunne deltage.

Buen: Skal være lavet af 1 stk. nordisk træ. Regler som ved DM i vikingebueskydning.

Buestrengen: Skal være af naturmateriale. Da der udlånes pile med 3 mm kærv, må bueskyttens buestreng ikke være for tyk, da den ellers vil ødelægge pilenes kærv. Dommerne forbeholder sig ret til at kassere en buestreng. Hvis buestrengen kasseres, sætter bueskytten enten en tyndere buestreng på sin bue eller læner en bue. ULL vil medbringe forskellige buer, som man kan låne.

Pilene: ULL stiller 25 træpile med vikingespidser til rådighed, som bueskytterne kan benytte. Bueskytten må godt selv medbringe de vikingepile, som de ønsker at skyde med. Regler som ved DM i vikingebueskydning. Dommerne forbeholder sig ret til at kassere pilene, hvis de ikke lever op til kravene.

Afvikling af selve skydningen

Skydning: Bueskytterne skal starte med en pil på strengen - pilen peger ned mod jorden.

Tid: Bueskytterne opstiller eller lægger pilene på den måde, som de hver især foretrækker - dernæst skydes i 1 minut, fra der bliver råbt START, til der bliver råbt STOP.

Målskiven er ca. 1 m2, og afstanden til den er ca. 20 m.

Pointgivning: Hver afskudt pil giver et point, og hver træffer i målskiven giver 2 point. Centerskud på 20 cm giver 3 point.

Ved pointlighed: Antal træffere afgør så placeringen - men hvis der stadig er pointlighed, skal der være omskydning.

Vinderliste: 2008-2018

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008